Mailtamme kaadettiin viime talvena niin monta hirveä, että oli pakko opetella siitä jotain tekemään. Harjoitus teki mestarin ja tästä padasta tuleekin aika maukasta. Ohje saattaa olla jotain sinnepäin, kun viime kerrasta on jo hieman aikaa.

Kuutioitua hirvenlihaa

1 rkl dijon-sinappia

omenamehua

n. 2 prk ruokakermaa

suolaa ja mustapippuria

suurustetta (ja vettä)

Ruskista hirvenliha pannulla tilkassa öljyä ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Ota liha pois pannulta ja pistä pannulle sinappi niin, että se kiehahtaa. Lisää joukkoon loraus omenamehua ja ruokakerma. Suurusta sopivan paksuksi ja lisää vettä tarvittaessa (uunivuoassa lihojen pitäisi olla nesteen alapuolella). Kaada kastike ja lihat uunivuokaan. Anna ensin olla uunissa noin 30 min 200 asteessa. Peitä vuoka foliolla ja laske lämpötila 150 asteeseen, anna hautua noin 2-3 tuntia. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.