Päätin kokeilla kevyempää versiota nakkinyyteistä lapsenvahdeille purtavaksi kinkkupiirakan lisäksi ja tällaisen ohjeen löysin täältä . Tein taikinan 1,5-kertaisena ja sekin riitti hyvin 18 nakin ympärille. Ennen uuniin menoa unohdin kyllä nyytit voidella kananmunalla, mutta se kai lähinnä on ulkonäöllinen seikka. Seuraksi vielä sinappia ja ketsuppia, niin hyvältä maistui!

5 dl vehnäjauhoja

50 g voita tai margar.

35 g hiivaa

vajaa 1 1/2 dl haaleaa maitoa

1 tl suolaa

8 nakkia

munaa voiteluun

Nypi rasva ja jauhot kulhossa. Sek.hiiva, haalea maito ja suola keskenään. Kokoa ja alusta taikina, älä vaivaa. Leikkaa taikina yhtä suuriin paloihin. Tee taikinasta 2x pidempiä kuin nakit ovat (ohuita pötköja) ja painele litteiksi. Kierrä taikina nakin ympärille. Lado ne leivinpaperin päälle. Peitä liinalla, anna kohota 10 min. Voitele munalla. Kypsennä 210C. Tarjoile esim sinapin kera.