Miehelleni tein nimpparipäivän kunniaksi kakun mansikasta ja raparperista, jotka tunnetusti sopivat hyvin yhteen.

1243791459_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 1243791633_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

1/2 pakettia Digestive-keksejä

50g sulatettua margariinia

Täyte:

2,5 dl Flora Vanilla

1 prk maitorahkaa

1 dl sokeria

0,5 litraa mansikoita

5 liivatelehteä ja tilkka vettä

Kiille:

4 vartta kuorittua raparperia

1 dl vettä

0,5 dl sokeria

3 liivatelehteä ja tilkka vettä

vihreää elintarvikeväriä, jos haluat vihreämmän värin

 

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Valmista pohja murskaamalla keksit muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Laita vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoomaan. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, sokeri ja mansikan palat. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne tilkkaan kiehuvaa vettä (tai jos käytät pakastemansikoita, niin kiehauta irronnutta lientä). Sekoita täytteen joukkoon. Ja laita täyte keksipohjan päälle. Pistä jääkaappiin tunniksi hyytymään.  Valmista kiille. Laita 3 liivatelehteä veteen likoomaan. Kuori raparperit ja pilko sentin paloiksi. Kiehauta ne vedessä ja sokerissa "sileäksi kiisseliksi". Lisää haluamasi määrä vihreää elintarvikeväriä. Sulata liivatelehdet tilkkaan vettä ja lisää raparperikiisselin joukkoon. Lisää kakun päälle ja anna hyytyä vielä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoamista.