Äidilleni tein äitienpäivän kunniaksi mustikkakakun. En taida pahemmin enää juustokakuissa käyttää tuorejuustoa vaan käytän tilalla maitorahkaa. Lopputuloksessa eroa ei ainakaan helposti huomaa.
POHJA:
1/2 pakettia domino-keksejä
50 g margariinia
TÄYTE:
2,5 dl Flora Vanilla
2 dl maitorahkaa
1 purkki sosemustikkaa (tai pelkästään "aitoja" mustikoita)
1 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl mehua
6 liivatelehteä
Vuoraa irtopohjakakkuvuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit muruksi ja sekoita sulatetun margariinin kanssa sekaisin. Taputtele pohja kakkuvuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Lisää sen joukkoon maitorahka, mustikat (jätä osa mustikoista kakun päälle koristeeksi) ja sokerit. Kiehauta mehu kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja laita ne kiehuvaan mehuun. Lisää mehu-liivateseos täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Laita täyte pohjan päälle ja kakku jääkaappiin hyytymään. Lisää loput mustikat kakun päälle, kun kakku on hieman hyytynyt. Anna kakun hyytyä muutamia tunteja jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.