Kylläpäs nyt olenkin innostunut kokeilemaan eri variaatioita raparperipiirakasta, mutta kun noita puskia riittää, niin "pakkohan" se on. Tämä taitaa olla kyllä paras tähän mennessä kokeilluista.
1 muna
1,5 dl sokeria
1 prk kermaviiliä
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua margariinia
0,5 litraa raparperia
0,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kermaviili. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan vuorotellen sulatetun rasvan kanssa. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuokaan. Lisää päälle paloiksi pilkotut raparperin varret. Lopuksi päälle vielä 0,5 dl sokeria ja ripaus kardemummaa. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.