Ensimmäinen porkkanakakku, jonka tein ja hyvää oli. Ohje on kopsattu joskus varmaankin jostain lehdestä. Ohje riitti hyvin 20x30 cm piirakkavuokaan.
3 munaa
2,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
4-5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
150 g sulatettua margariinia
KUORRUTUS:
50 g huoneenlämpöistä margariinia
reilu 100 g maustamatonta sulatejuustoa
1,5 dl tomusokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää varovaisesti vaahtoon vuorotellen kuivat aineet, porkkanaraaste ja rasva. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja valmista sillä välin kuorrutus. Vaahdota margariini ja sulatejuusto vatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Leikkaa porkkanakakku sopivan kokoisiksi paloiksi. Porkkanakakun voi vielä koristella pähkinärouheella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.