Ruoka-Pirkan ohjetta tuli kokeilua, tosin oman mielen mukaan muokattuna.

 

vajaa 1/2 paketti Digestive-keksejä

75 g sulatettua margariinia

2 rkl vettä

7 pientä omenaa (kotimaisia)

2 rkl sokeria

kanelia

4 rkl sitruunanmehua

5 liivatelehteä

1 prk Flora Vanillaa

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa

3 rkl sokeria

1/2 tl kanelia

mantelilastuja ja kanelia pinnalle

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murusta keksit ja sekoita rasvan kanssa ja laita vuoan pohjalle. Kuori omenat ja pilko pieniksi paloiksi. Laita omenapalat, vesi, sokeri ja kaneli kulhoon. Kuumenna mikrossa 600 w noin 10 minuuttia välillä sekoittaen niin, että omenapalat on pehmeitä. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri, kaneli ja jäähtyneet omenat. Kuumenna sitruunamehu kattilassa, purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia. Irroita torttu vuoasta ja koristele mantelilastuilla ja kanelilla.