Uusimmasta (5/2009) Maku-lehdestä löytyi tämä ohje. Jos tällä ei makean nälkä lähde niin ei sitten millään! Itse käytin vähälaktoosista kuohukermaa, en tiedä johtuiko siitä, mutta kinuskia keitin n. 40 minuuttia eikä silloinkaan vielä ollut valmista ja kuorrute jäi sitten lopulta melko tahmeaksi.

Pohja:

400 g Digestive-keksejä

n. 150 g margariinia

Kuorrutus:

4 dl kuohukermaa

2,5 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

130 g tummaa suklaata

Hienonna keksit muruksi. Sulata rasva ja kaada se keksimurskan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja nosta kylmään, jotta pohja tiivistyy. Sekoita kattilassa kuohukerma ja sokerit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 20-30 minuuttia. Tee kinuskikoe: pudota tippa kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Kun tippa jähmettyy, kinuski on valmista. Nosta valmis kinuski liedeltä ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Älä keitä enää. Kaada kinuski keksipohjan päälle. Siirrä kylmään jähmettymään ja leikkaa sitten pieniksi makupaloiksi. Kun kuorrutus on kovettunut, lado leivokset tiiviiseen rasiaan laittamalla leivinpaperi kerrosten väliin. Leivokset säilyvät näin jääkaapissa ainakin viikon. Itse pistin jokaiseen suupalaan vielä koristeeksi pekaanipähkinän, joka sopikin tosi hyvin makuun.