Hyvää ruokahalua! Kotikokin parhaat leivontaohjeet -kirjan ohje pohjana. Tämän piirakan pohjassa on siis perunaa, josta en olekaan ennen tehnyt piirakkapohjaa.

Pohja:

6 perunaa

ripaus suolaa

50 g margariinia

3-4 dl vehnäjauhoja

Täyte:

400 g broilerisuikaleita

1 punasipuli

1 paprika

2 tomaattia

3 kananmunaa

1 dl maitoa

1dl ruokakermaa

purkki raejuustoa

mustapippuria

pinnalle juustoraastetta

Valmista pohja. Keitä perunat ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Lisää suola ja margariini lämpimään perunasoseeseen. Annan seoksen jäähtyä ennen jauhojen lisäämistä. Sekoita jauhot taikinaan vähän kerrallaan, kunnes taikina irtoaa astian reunoista ja käsistä helposti.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista pohjaa 200 asteessa noin 15 min.

Valmista täyte. Paista broileri ja sipuli kypsäksi pannulla tilkassa öljyä. Vatkaa keskenään kananmunat, maito, kerma, raejuusto ja mustapippuri. Laita ensin pohjan päälle broileri-sipuliseos, sekä pilkottu paprika ja tomaatit. Kaada päälle munamaitoseos. Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. Paista uunin keskiosassa reilu 30 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.