Googletin glögikakun ja Muffariinan blogissa törmäsin aivan älyttömän hyvän makuiseen reseptiin. Vispikermaa käytin 2dl sijaan 2,5 dl ja glögi oli valmista eikä tiivistettä. Ja täytteen valmistin omalla tavallani.
Pohja:
150-200 g piparkakkumurua
100 g sulatettua margariinia
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
2 munaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
5 liivatelehteä
1 dl glögiä
Kiille:
3 dl glögiä
4 liivatelehteä
Sekoita piparimuru ja rasva keskenään. Painele seos irtopohjavuokaan, johon olet laittanut leivinpaperin pohjalle. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä, puristele vesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan glögiin. Lisää tuorejuusto ja kermavaahto muna-sokerivaahtoon. Lisää liivate-glögiseos myös joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada pohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään tunniksi. Valmista kiille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja sulata ne kuumaan glögiin. Anna jäähtyä ja kaada hyytyneen kakun päälle. Laita takaisin jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Itse pistin päälle kermavaahtoa, piparipaloja ja päälle ripottelin kanelia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.