Täysin testailua tämä kakku. Seuraavalla kerralla käytän kyllä sitruunatuorejuuston tilalla maustamatonta. Tuo sitruunatuorejuuston sitruuna maistui jotenkin keinotekoiselta. Niin ja värjään täytteen keltaisella elintarvikevärillä.

Pohja:

3/4 pakettia Digestive-keksejä murustettuna

100 g sulatettua margariinia

 

Täyte:

2,5 dl vispikermaa

200 g sitruunatuorejuustoa (vaihtoehtoisesti voi käyttää maustamatonta ja lisätä enemmän sitruunamehua täytteeseen maun mukaan)

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

5 rkl sitruunamehua

5 liivatelehteä

tilkka kiehuvaa vettä

 

Lakritsikinuski:

n. 30 kpl Kick-karkkeja

1 dl kuohukermaa

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele vuoan pohjalle. Pistä pohja jääkaappiin.

Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Purista liivatelehdista vesi pois ja sulata ne kiehuvassa vesitilkassa. Lisää täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle tasaiseksi.

Valmista lakritsikinuski kiehauttamalla Kick-karkit kermassa. Ohje tähän on otettu Kinuskikissalta. Kun karkit on sulaneet, anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Kaada täytteen päälle, kun kinuski on hieman jäähtynyt.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin muutamia tunteja.