Tämä resepti löytyi Toverusten tortut -blogista. Yhdyn myöskin siihen mielipiteeseen, että tuorejuustotäyte jäi jotenkin mauttomaksi. Meinasin jo itsekin kokeilla siihen jotain lisää, mutta en keksinyt että mitä, kun esim. appelsiini ei ole mun juttuni. Pähkinä maistuu kuitenkin aika paljon taikinassa muuten. Jatkan siis pohtimista :) . Vaniljauutteen tilalla käytin vaniljasokeria.
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl + 2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
100 g margariinia
3 rkl kaakaojauhetta
1,75 dl siivilöityjä jauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g pekaanipähkinämurskaa
Kuorrutus:
50 g margariinia
1 rkl maitoa
100 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
Sekoita keskenään tuorejuusto, vaniljasokeri ja 2 rkl sokeria ja jätä sivuun odottamaan.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Laita margariini ja kaakaojauhe kasariin, kuumenna sekoittaen ja lisä munaseokseen. Hämmennä joukkoon jauhot, leivinjauhe ja pekaanipähkinämurska. Laita puolet taikinasta voideltuun vuokaan (n. 20 cm). Lisää tuorejuustoseos varovasti päälle ja loput taikinasta päällimmäiseksi. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Sulata rasva maitoon ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä pohjan päälle ja koristele pekaanipähkinöillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.