Herkullisen näköinen ja makuinen Hellapoliisin sivuilta bongattu ohje , jonka tein vain puolikkaana ja riitti hyvin lasagnevuokaan. Itse tosin unohdin kokonaan kostuttaa pohjan, maistui se niinkin, mutta pohja oli hieman kuivakka ja kerrokset melko irrallaan toisistaan.

Pohja:

2 kananmunaa

0,75 dl sokeria

0,5 dl perunajauhoja

2-3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Kostutus: vaniljakastiketta tai maitoa, johon lisätty vaniljasokeria tai miksi ei kahvillakin voisi kostuttaa

Täyte:

3 liivatelehteä

2,5 dl vispikermaa

1 tl vaniljasokeria

0,5 dl tomusokeria

2 rkl vettä ja 1 tl pikakahvijauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voideltuun uunivuokaan (koko noin 23 x 30cm) ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kostuta pohja.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla ja tomusokerilla. Kuumenna vesi, liuota siihen pikakahvijauhe ja vedestä puristetut liivatteet. Sekoita liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte kostutetun pohjan päälle vuokaan. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa reunoista osa pois, jos vuoassa on vinot reunat, jotta saat tasareunaiset palat. Ja leikkaa sitten loppuosa annospaloiksi.