Ruokapirkan ohje pohjana, josta tein oman maun mukaisen.

Pohja:

1 kananmuna

0,5 dl sokeria

0,5 dl vehnäjauhoja

0,25 tl leivinjauhetta

Täyte:

4 liivatelehteä

2,5 dl vispikermaa

2 tlk maitorahkaa

0,5 dl sitruunamehua

0,5 dl mantelirouhetta

2 tl vaniljasokeria

2 rkl säilyketölkin lientä

Pinta:

3 liivatelehteä

1 tlk säilykepersikoita

1 dl säilyketölkin lientä

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita juuri ja juuri taikina sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 6 minuuttia. Irrota pohja vuoan reunasta veitsellä ja anna jäähtyä.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka, sitruunamehu, mantelirouhe ja vaniljasokeri. Kuumenna 2 rkl säilyketölkin lientä pienessä kattilassa ja sulata siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon nopeasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Valmista pinta. Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Soseuta sauvasekoittimella persikat ja 1 dl tölkin lientä tasaiseksi soseeksi. Kuumenna tilkka tölkin lientä ja sulata liivatteet liemeen. Kaada seos tasaiseksi kerrokseksi rahkatäytteen päälle. Peitä vuoka foliolla ja anna hyytyä muutama tunti/yön yli. Koriste ennen tarjolle laittoa. Itse tein pajunkissan sulatetusta suklaasta ja hopeakuulista.