Koti ja Keittiö -lehdestä bongattu ohje, joka löytyy myös netistä täältä. Pohjasta olisi saanut enemmän kakkuja ja täytettäkin jäi pari desiä yli. Eli kannattaa tehdä enemmän kuin 12, jotta pohjaa ei ole liikaa kakussa. Tai ainakin mulle kävi niin ;)
Pohja:
100 g margariinia
0,75 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
250g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
3-4 rkl sitruunamehua (tai 1 tl raastettua kuorta ja 2 rkl mehua)
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl perunajauhoja
3 munaa
Lisäksi:
1 dl vadelmia ja/tai mustikoita
Koristeluun tomusokeria
Nypi pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina muffinivuokiin, jotka on upotettu muffinipellin koloihin. Peitä pelti kelmulla ja laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
Lisää maitorahkaan muut täyteainekset. Sekoita tasaiseksi. Ota muffinipelti kylmästä ja kaada täyte vuokiin. Ripota päälle marjoja. Paista 175 asteessa keskitasossa noin 20-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä. Siivilöi juustokakkujen päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.