Kaapissa oli tölkki kondensoitua maitoa ja päätin näitä kokeilla. Lopputulos maistui oikeastaan samalta kuin joskus aikaisemmin tekemäni santerin leivokset. Pohjana Toverusten Tortut-blogista ohje. Ohje riitti hyvin suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan.

Pohja:

125 g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

4 rkl fariinisokeria

Täyte:

50 g margariinia

4 rkl fariinisokeria

397g kondensoitua maitoa

Päälle: 150 g taloussuklaata

Sekoita pohjan ainekset keskenään kiinteäksi taikinaksi. Painen voidellun vuoan pohjalle, pistele haarukalla reikiä ja paista 200 asteessa 15-20 min. Anna jäähtyä.

Laita täytteen ainekset kattilaan ja kuumenna jatkuvasti hämmentäen kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja keitä vielä noin 5 min kunnes seos on sakeaa. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteessa ja leivät suklaa täytteen päälle. Laita jääkaappiin, jotta suklaasta tulee taas kiinteää.