Kaapissa oli tölkki kondensoitua maitoa ja päätin näitä kokeilla. Lopputulos maistui oikeastaan samalta kuin joskus aikaisemmin tekemäni santerin leivokset. Pohjana Toverusten Tortut-blogista ohje. Ohje riitti hyvin suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan.
Pohja:
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
4 rkl fariinisokeria
Täyte:
50 g margariinia
4 rkl fariinisokeria
397g kondensoitua maitoa
Päälle: 150 g taloussuklaata
Sekoita pohjan ainekset keskenään kiinteäksi taikinaksi. Painen voidellun vuoan pohjalle, pistele haarukalla reikiä ja paista 200 asteessa 15-20 min. Anna jäähtyä.
Laita täytteen ainekset kattilaan ja kuumenna jatkuvasti hämmentäen kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja keitä vielä noin 5 min kunnes seos on sakeaa. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jäähtyä.
Sulata suklaa vesihauteessa ja leivät suklaa täytteen päälle. Laita jääkaappiin, jotta suklaasta tulee taas kiinteää.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.