Mielenkiintoinen ja yllättävän maistuva yhdistelmä. Otettu talteen luultavasti Kotivinkistä tai Maku-lehdestä. Itse en toiste laittaisi pohjaan lakritsikastiketta, sillä mulla ainakin se meni koko pohjan läpi ja näin ollen pohja ei pysynyt käärittäessä ehjänä vaan halkeili. Ja täytekin taisi olla vielä liian löysää, kun en todellakaan onnistunut käärimään mitään tiukkaa rullaa :D

4 munaa

1,25 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1-2 rkl lakritsikastiketta

Täyte:

3 dl mustaherukoita

4 liivatelehteä

1 dl kuohukermaa

2 dl vaniljarahkaa

0,5 dl tomusokeria

1 dl lakritsikastiketta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille uuninpellille ja valuta lakritsikastiketta kevyesti ylösalas huiskien taikinalle. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa kääretorttu uudelle leivinpaperille ja poista paistopaperi.

Valmista täyte. Soseuta mustaherukat. Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita vaniljarahkaan sokeri, lakritsikastike, mustaherukkasose ja kermavaahto. Kuumenna puristellut liivatelehdet vesitilkassa, kunnes ne liukenevat. Sekoita liivateseos täytteeseen. Anna täytteen hyytyä 15 minuuttia jääkaapissa ja levitä sitten jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu pitkältä sivulta tiukaksi kääröksi. Kiedo rulla vielä leivinpaperiin ja siirrä jääkaappiin maustumaan.