Kertaalleen tuli tämä ohje jo laitettua, mutta se hävisi jonnekin bittiavaruuteen. Uusi yritys siis. Tämä kannattaa todellakin tehdä tarjoamista edeltävänä päivänä, niin on parempaa. Ja vielä paremmin tuli kahvin maku esiin sitä seuraavana päivänä, kun tuhottiin tiramisusta loppu. Ohje on siis Pirkasta 3/2010.

POHJA:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

KOSTUTUS:

2 dl vahvaa kahvia

2 rkl sokeria

TÄYTE:

350 g omenasosetta

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

3 rkl sokeria

3-4 rkl sitruunamehua (tai 1 sitruunan raastettu kuori ja 2 rkl sitruunamehua)

PINNALLE:

kaakaojauhetta

50 g tummaa suklaata rouheena

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhoseos sihdin läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 225 asteessa keskitasossa noin 7 minuuttia. Kumoa paistunut torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vedä paistopaperi pois. Leikkaa torttu kolmeen osaan ja nosta alimmaiseksi tuleva torttulevy suoraan tarjoiluvadille.

Sekoita kahvi ja sokeri. Kostuta torttulevyt seoksella.

Vaahdota kerma ja vaniljakastike omissa kulhoissaan. Vatkaa vaniljakastikkeen joukkoon tuorejuusto, sokeri ja sitruunamehu. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.

Levitä alimmalle torttulevylle omenasosetta ja juustoseosta. Paina päälle seuraava torttulevy ja täytä se. Levitä myös päällimmäisen torttulevyn päälle omenasosetta ja juustoseosta.

Ripottele tiramisun pintaan hento kerron kaakaojauhetta sihdillä. Levitä suklaarouhe kaakaojauheen päälle.

Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.