Ruoka-pirkan ohjetta mukaillen, jättäen pois puolukat.
Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
700 g omenoita
2 rkl fariinisokeria
Marenki:
3 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Kuori ja lohko omenat. Täytä piirakan pohja omenoilla ja ripottele pinnalle fariinisokeri. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.
Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon vähitellen sokeri koko ajan vaahdottaen. Levitä marenki vuokaan. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes marengin pinta paikoin vähän ruskistuu.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.