Pitkän hiljaisuuden jälkeen täällä taas.

 

Tämä ohje on kopsattu jostain kirjasta ja täytettä muuttelin hieman. Kuvaa en ehtinyt ottaa, mutta oikein maukkaan näköinen piirakka tuli.

Pohja:

100 g voita

3,5 dl hiivaleipäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä

Täyte:

1 purkki öljyyn säilöttyä tonnikalaa

1 punasipuli

2 keitettyä perunaa

1 tomaatti

1 tl kalamaustetta

2,5 dl ruokakermaa

3 kananmunaa

Sekoita keskenään pehmeä voi ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Valuta kala, mutta ota öljy talteen. Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja kuullota se tonnikalan öljyssä. Kuori ja kuutioi perunat. Pilko tomaatti paloiksi. Lisää sipulin joukkoon tonnikala, peruna ja tomaatti. Levitä seos taikinan päälle vuokaan.

Sekoita keskenään ruokakerma ja kananmunat, lisää joukkoon kalamauste. Kaada seos täytteen päälle vuokaan.

Kypsennä piirakkaa 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.