Ruokapirkan ohje tämäkin. Kuorrutusta olisi varmaan puoletkin riittänyt, sillä mulla ainakin sitä jäi paljon yli.

2 kypsää banaania

100 g margariinia tai voita

2 dl vahvaa kahvia

2 kananmunaa

2 dl sokeria (ohje sanoi 2,5 dl)

4,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1/4 tl neilikkaa

Kuorrutus:

50 g margariinia tai voita

2 rkl vahvaa kahvia

2 dl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

ripaus kanelia

Soseuta banaanit. Sulata rasva ja lisää joukkoon kahvi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseosta, banaanisosetta ja rasva-kahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Vältä turhaa sekoittamista.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (1,8 l) rengasvuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.

Sulata rasva. Lisää kahvi, tomusokeri, kaakaojauhe ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

Kakku säilyy mehevänä useita päiviä (siis jos vaan yleensäkään säilyy paria päivää pidempään ;)