Kinuskikissan alkukesän unelmakakkua tuli kokeiltua hieman sovellettuna. Muuten hyvä kakku, mutta karamelli ei kakun välissä todellakaan rapsahdellut :D

Pohja:

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl sokeria

ripaus suolaa

100 g margariinia

2 rkl vettä

 

Raparperitäyte:

500 g raparperia

2rkl perunajauhoja

125 g margariinia

1,5 dl sokeria

 

Vaniljatäyte:

4 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

1,5 dl tomusokeria

2 kananmunan valkuaista

200 g vaniljatuorejuustoa (tuorejuustotyyppinen Sunnuntain)

2 rkl sitruunamehua

vaniljajauhetta

 

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunan alaosa siihen asti kuin pohjataikina ulottuu.

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Paloittele joukkoon rasva ja nypi sekaisin. Painele taikina KEVYESTI vuoan pohjalle.

Pese raparperit ja kuori ne. Leikkaa paloiksi. Sekoita joukkoon perunajauho ja levitä pohjan päälle.

Mittaa rasva ja sokeri kattilaan ja keitä kunnes seos muuttuu karamellimaiseksi. Kaada raparperien päälle. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 35 minuuttia ja anna jäähtyä.

Puhdista vuoan sisäreunoja, mikäli paistamisen aikana niihin on tarttunut jotain. Sivele reunat kevyesti ruokaöljyllä.

Liota liivatelehdet kylmään veteen. Sekoita kermaan vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen lomassa joukkoon tomusokeri.

Vaahdota valkuaiset. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahto sekä tuorejuusto. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana hitaasti vatkaten kermaseoksen joukkoon. Kaada vuokaan raparperien päälle. Ripottele pinnalle vaniljajauhetta.

Anna jähmettyä jääkaapissa noin 3 tuntia vähintään.