Kaarina Roinisen Tv-leipurin viikonlopun leivonnaiset-kirjasta. Vaikka päälle tuli kinuskia, niin lopputulos ei ollut yhtään liian makea. Ohjeesta tulee pellillinen.

4 kananmunaa

2dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl inkivääriä

1 tl kardemummaa

150 g sulatettua voita

5 dl omenakuutioita

Kinuskikuorrutus:

3 dl kuohukermaa

3 dl tomusokeria

2 tl voita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muiden aineiden kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja tasoita pinta. Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna levyn jäähtyä.

Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se alkaa kuplia. Vähennä lämpöä, sekoita koko ajan muutama minuutti. Keitä miedolla lämmöllä aina välillä sekoittaen noin 25 minuuttia. Lisää seokseen siirappi ja anna kiehua vielä pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Anna jäähtyä 15 minuuttia, kunnes seos on paksua, mutta vielä levittyvää.

Valuta kinuski pohjan päälle ja levitä se veitsellä tasaiseksi. Ripottele pinnalle esim. nonparelleja. Anna kuorruteen jähmettyä rauhassa ennen kuin leikkaat paloiksi.