Ohje on jostakin Suklaiset-kirjasta hieman muokattuna. Näitä taisi tulla muistaakseni 12 kappaletta.
3,5 rkl voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl smetanaa
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
2 rkl sokeria
1,5 dl smetanaa
Laita voi, sokeri, munat, jauhot, ruokasooda ja kaakaojauhe isoon kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele lastalla smetana joukkoon. Lusikoi muffinssivuokiin ja paista 180 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes muffinssit kohoavat hyvin ja tuntuvat kiinteiltä.
Valmista kuorrute. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla aina välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja smetana suklaan sekaan. Levitä kuorrute kakkujen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele halutessasi suklaakiehkuroilla tai nonparelleilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.