Ohje on Kodin Kuvalehdestä. Kakkua kehuttiin hyväksi, kun oli kivan raikas eikä sellainen ällömakea.

POHJA:

4 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:

1 tlk (400g) säilykepäärynöitä

4 dl vispikermaa

0,5 dl sokeria

150 g ranskankermaa

1 tl vaniljasokeria

15 kpl After Eight-suklaata (jääkaappikylmiä!)

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne munavaahtoon. Kaada irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa 180 asteessa 30-35 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Valuta päärynät siivilässä ja säästä liemi. Survo päärynät soseeksi.

Vaahdota kerma sokerin kanssa. Lisää joukkoon ranskankerma ja vaniljasokeri.

Leikkaa jääkaappilymät karkit pieniksi ja sekoita vaahdon joukkoon.

Leikkaa kakkupohjaan kaksi väliä ja kostuta välit päärynätölkin liemellä. levitä alimmalle pohjalle ensin päärynäsurvosta ja sen päälle reilusti minttu-kermavaahtoa. Täytä toinen väli samalla tavalla. Kuorruta kakku lopulla kermaseoksella ja koristele.