Tyttärelle tein syntymäpäiväkakuksi tällaisen charlotte russe -kakun suklaisella täytteellä.

Pohja:

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita alkuperäisestä leivinpaperista heti.

Levitä kääretorttupohjalle mansikkasurvosta ja kääri rullalle.

Täyte:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl suklaakastiketta

1 tlk maitorahkaa

100 g suklaarouhetta

Loita liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Kuumenna puolet suklaakastikkeesta kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatelehdet kuumaan suklaakastikkeeseen. Sekoita lopun kastikkeen kanssa ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermavaahdon joukkoon. Lisää joukkoon myös maitorahka ja suklaarouhe.

Vuoraa 2-3 litrainen kulho kelmulla. Viipaloi kääretorttu ja levitä viipaleet kauttaaltaan kulhon reunoille ja pohjalle. Lusikoi päälle täyte, niin että kulho on täynnä. Tasoita pinta ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kuorrutus:

2 dl kermaa

ampiaiskoristeita

keltaista elintarvikeväriä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sopivasti keltaista elintarvikeväriä.

 

Kumoa kakku lautaselle ja pursota renkaina kermavaahto sen päälle. Koristele ampiaisilla.