Alkuperäinen ohje on Yhteishyvän, tässä muunneltu versioni.

P8178463-normal.jpg

250 g kaurakeksejä

75 g voita

 

5 liivatelehteä + 0,5 dl vettä

200 g valkosuklaata (sulatettuna 100g ja pieninä muruina 100g)

2,5 dl vispikermaa

0,5 dl sokeria

250 g maitorahkaa

 

400 g mustaherukoita

2 dl hyytelösokeria

2 dl vettä

 

Valmista pohja. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Laita seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoomaan. Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon sokeri, sulatettu valkosuklaa ja maitorahka. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne 0,5 dl kiehuvaa vettä. Lisää seokseen samalla hyvin vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon valkosuklaamuru. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin yön yli. Seuraavana päivänä levitä marjat kakun päälle. Kiehauta hyytelösokeri+vesi, anna hieman jäähtyä ja lusikoi kiille marjojen päälle. Laita vielä hetkeksi jääkaappiin.