Alkuperäinen ohje on Yhteishyvän, tässä muunneltu versioni.
250 g kaurakeksejä
75 g voita
5 liivatelehteä + 0,5 dl vettä
200 g valkosuklaata (sulatettuna 100g ja pieninä muruina 100g)
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
250 g maitorahkaa
400 g mustaherukoita
2 dl hyytelösokeria
2 dl vettä
Valmista pohja. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Laita seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. Laita liivatelehdet likoomaan. Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon sokeri, sulatettu valkosuklaa ja maitorahka. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne 0,5 dl kiehuvaa vettä. Lisää seokseen samalla hyvin vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon valkosuklaamuru. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin yön yli. Seuraavana päivänä levitä marjat kakun päälle. Kiehauta hyytelösokeri+vesi, anna hieman jäähtyä ja lusikoi kiille marjojen päälle. Laita vielä hetkeksi jääkaappiin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.