Alkuperäinen ohje on Pirkan, jota hieman muokkasin. Itse tein noin puolikkaan annoksen 18 cm irtopohjavuokaan, mutta laitan tähän tuon 24 cm vuokaan tarkoitetun ohjeen. Jos teen kakkua uudelleen, jätän rahkan pois täytteestä, sillä itsestä tuntui, ettei se oikein sopinut.

PB098661.jpg

Pohja:

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus:

maitoa

 

Täyte:

2 dl vispikermaa

125 g maitorahkaa

0,5 dl lakritsikastiketta

75 g turkinpippuri-karkkirouhetta

2 rkl sokeria

 

Päälle:

2 dl vispikermaa

125 g maitorahkaa

0,5 dl sokeria

1,5 dl lakritsikastiketta

turkinpippuri-karkkirouhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia ja anna hieman jäähtyä. Kumoa kakku ja halkaise se kolmeen osaan.

Vaahdota täytettä varten kerma. Sekoita joukkoon loput täytteen ainekset.

Laita ensimmäinen pohjalevy kakkulautaselle ja kostuta maidolla. Levitä täytettä pohjan päälle. Tee samoin muillekin kerroksille. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka ja sokeri. Levitä lakritsikastike kakun päälle ja pursota kermavaahto kakun reunoille. Ripottele kakun reunoille turkinpippuri-karkkirouhetta.