Ohje löytyi kuvahaun kautta Onnellisten Tähtien Alla-blogista. Muokkasin taas ohjetta hieman pienemmäksi. Kakku sopii hyvin 24 cm irtopohjavuokaan ja on samaa koko luokkaa ns. tavallisten juustokakkujen kanssa.PB238666.jpg

Pohja:

200 g kaurakeksimurua

80 g sulatettua voita

Täytepohja:

2,5 dl vispikermaa

250 g maitorahkaa

0,5 dl sokeria

Valkosuklaakerros:

100 g valkosuklaata

1,5 liivatelehteä + tilkka vettä

Mansikkakerros:

200 g mansikkaa soseutettuna

2 liivatelehteä + tilkka vettä

Vadelmakerros:

200 g vadelmaa soseutettuna

2 liivatelehteä + tilkkavettä

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita keksimuru ja voisula keskenään ja painen vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.

Tee täytepohja, eli vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka ja sokeri.

Jaa täyte kolmeen osaan. Lisää yhteen osaan sulatettu valkosuklaa. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja liota ne sitten kiehuvaan veteen. Lisää nauhana valkosuklaatäytteeseen. Levitä keksipohjan päälle. Laita takaisin jääkaappiin hyytymään joksikin aikaa.

Ota toinen osa täytteestä ja lisää sen joukkoon mansikkasose.Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja liota ne sitten kiehuvaan veteen. Lisää nauhana mansikkatäytteeseen. Levitä valkosuklaakerroksen päälle. Laita takaisin jääkaappiin hyytymään joksikin aikaa.

Tee päällimmäinen osa ottamalla loput täytteestä. Lisää joukkoon vadelmasose. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja liota ne sen jälkeen kiehuvaan veteen. Lisää nauhana vadelmatäytteeseen. Levitä mansikkakerroksen päälle. Itse säästin osan mansikkasoseesta, jolla koristelin kakun päällisen, tekemällä mansikkapalloja, joiden läpi vedin coctail-tikulla. Laita jääkaappiin hyytymään.

 

PB248678.jpg