Kinuskikissan New York cheese cake- juustokakkua kokeilin keikausversiona. Pohjan saaminen reunoille oli aika haastavaa, mutta onnistuihan se kuitenkin.

20150628_125416.jpg 

20150628_144201.jpg

20150628_150009.jpg

Pohja:
250 g digestivekeksejä
1 dl vehnäjauhoja
125 g voita
1 rkl kermaa

Täyte:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
1 dl perunajauhoja
4 munaa

Hienonna digestivekeksit. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sulata voi ja yhdistä keksi-jauhoseoksen kanssa. Lisää lopuksi kerma.

Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille niin, että se ulottuu noin 4 cm:n päähän vuoan yläreunasta.

Notkista tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet täytteeseen. Yhdistä kuohukerma ja perunajauhot keskenään. Lisää täytteeseen. Sekoita lopuksi joukkoon munat. Kaada täyte vuokaan.

Paista 175 asteessa 60 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, suojaa se foliolla, mutta älä lyhennä paistoaikaa.

Anna kakun jäähtyä. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa tarjoilulautaselle.