Raparperipuskat alkaa taas rehottaa siihen malliin, että niistä on "pakko" tehdä jotain. Perinteisellä raparperipiirakalla on helppo aloittaa, tosin piti siihenkin kokeilla jotain uutta.

1243257152_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

2 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1,5 dl kaurahiutaleita

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

50 g sulatettua margariinia

1 dl ruokakermaa

Väliin raparperia

Kuorrute:

100 g margariinia

1 dl sokeria

2,5 dl kaurahiutaleita

1 rkl vehnäjauhoja

0,5 dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja ruokakerma ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja kaurahiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle. Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Valmista kuorrute. Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri sekä kaurahiutaleet ja vehnäjauhot ja lopuksi maito. Anna kiehahtaa vain hetki ja ota kattila pois levyltä. Levitä kuorrute pohjan päälle ja jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.