Raparperipuskat alkaa taas rehottaa siihen malliin, että niistä on "pakko" tehdä jotain. Perinteisellä raparperipiirakalla on helppo aloittaa, tosin piti siihenkin kokeilla jotain uutta.
Pohja:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua margariinia
1 dl ruokakermaa
Väliin raparperia
Kuorrute:
100 g margariinia
1 dl sokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja ruokakerma ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellulle ja kaurahiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle. Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Valmista kuorrute. Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri sekä kaurahiutaleet ja vehnäjauhot ja lopuksi maito. Anna kiehahtaa vain hetki ja ota kattila pois levyltä. Levitä kuorrute pohjan päälle ja jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.