Ohje on Kodin kuvalehdestä, joku kakku tms. kisan voittaja.

100 g tummaa suklaata

100 g voita

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

0,75 dl vehnäjauhoja

2 dl vadelmia

 

100 g valkosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g ranskankermaa

2 kananmunaa

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Sulata tumma suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaa-voi seos joukkoon. Sekoita varovasti. Nostele jauhot ja kaakaojauhe varovasti taikinaan. Kaada irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet pingottanut leivinpaperin. Ripottele päälle vadelmat. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon sokerit. Sekoita sulaan valkosuklaaseen lusikallinen juustoseosta ja vasta sen jälkeen sekoita nopeasti suklaa lopun juustoseoksen joukkoon.

Ota 15 minuutin jälkeen brownie uunista ja laske uunin lämpötila 160 asteeseen. Kaada juustoseos brownien päälle (itsekin kaadoin varovasti ja silti brownie kupli vaalean taikinan joukkoon) ja jatka paistamista noin 30 minuuttia, kunnes juustoseos ei ole enää juoksevaa. Kokeiltaessa kakku tutisee kevyesti.

Ota kakku uunista. Anna sen jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa.