Perunavoitaikina:
250 g keitettyä perunaa
250 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä
Täyte:
1 dl puuroriisiä
vettä ja suolaa
250 g jauhelihaa
1 sipuli
valkopippuria ja paprikaa
1-2 munaa
Voiteluun: munaa
Kuori ja hienonna perunat ja sekoita ne pehmeään rasvaan. Vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi ja nosta jääkaappiin kovettumaan täytteet valmistamisen ajaksi. Keitä riisi vähässä vedessä pehmeäksi ja jäähdytä. Ruskista jauheliha ja hienonna sipuli joukkoon. Mausta seos. Yhdistä jauheliha ja riisi. Lisää seokseen 1-2 kananmunaa (säästin hieman voitelua varten).
Kaaviloi taikina leivinpaperin kokoiseksi levyksi. Peitä sen toinen puoli täytteellä ja nosta toinen puoli kanneksi päälle. Ummista reunat hyvin. Voitele pinta munalla ja pistele sen jälkeen haarukalla. Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.