Tästä mutakakusta oli ihanan tiivis ja todella maistuva. Suklaata oli vähän, mutta kun se ripoteltiin tuohon kakun pinnalle, niin maku oli ihanan suklainen. Tämä ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta.

50 g voita

0,5 dl öljyä

2 kananmunaa

1,5 dl sokeria (ohjeessa oli 2 dl)

1 dl fariinisokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

voiteluun voita ja korppujauhoja

50 g tummaa suklaata rouheena kakun päälle

Sulata voi kattilassa ja lisää siihen öljy. Vaahdota kananmunat, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon lämmin rasvaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja ripottele suklaa pinnalle. Kypsennä kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia.