Ruokapirkan ohje. Hyvää oli.

400 g porkkanoita

200 g voita

5 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelirouhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

4 kananmunaa

2 dl sokeria (ohje sanoi 2,5 dl)

Täyte ja kuorrutus:

200 g sulatejuustoa (ei kevyttä)

250 g maitorahkaa

3 dl tomusokeria

Koristeluun mantelirouhetta

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet joukkoon vuorotellen porkkanaraasteen ja rasvan kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (24 cm). Paista 200 asteessa 30 minuuttia (mulla oli varmaan 50 minuuttia ja silti oli ihan keskeltä vähän raakaa). Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi seokseksi. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Levitä puolet täytteestä kakun väliin. Kuorruta kakun pinta lopulla seoksella. Koristele mantelirouheella.