En ole koskaan tykännyt tehdä sämpylöitä ja ihan vain siitä syystä, kun osaan tehdä vain mauttomia ja kovia sämpylöitä ja käytän siis liikaa jauhoja. Nyt päätin kokeilla lusikoitavia sämpylöitä, joissa ideana on löysä taikina. Maku on mitä parhain, tosin ulkonäkö ei ehkä niin houkutteleva kuin tavallisissa pyöritellyissä sämpylöissä.

 

2,5 dl maitoa

25 g hiivaa

2 rkl ruokaöljyä

1 dl kaurahiutaleita

1 dl kauraleseitä

1 rkl siirappia

1 rkl hunajaa

4-5 dl sämpyläjauhoja

1 tl suolaa

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää siihen murennettu hiiva. Lisää sen jälkeen muut ainekset ja sekoita taikinaksi. Jätä kohoamaan 30-60 min. Lusikoi leivinpaperin päälle pellille 9 sämpylää. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min.

Taikinaan voi laittaa myös esim. auringonkukan tai kurpitsan siemeniä.