Kerrassaan suussa sulavaa ja ihanaa suklaakakkua kermavaahtoineen. Mia Öhrnin kirjasta tämäkin.

200 g margariinia tai voita

200 g tummaa suklaata

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

Dajm-vaahto

2, 5 dl vispikermaa

1,5 rkl kaakaojauhetta

1,5 rkl tomusokeria

100 g dajm-suklaata

Voitele pyöreä noin 22 cm irtopohjavuoka. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon pienemmäksi pilkottu tumma suklaa. Sulata varoen ja sekoita ne tasaiseksi seokseksi ja anna hetki jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti, ja lisää joukkoon suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa noin 15 minuuttia. Pidä pohja mielellään yön yli jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta. Vaahdota kerma, mutta älä vatkaa liian kovaksi. Sekoita joukkoon sihdin läpi kaakaojauhe ja tomusokeri. Murskaa suklaa rouheeksi ja kääntele joukkoon. Levitä vaahto kakun päälle ja koristele dajm-rouheella.