Tämä pähkinäinen herkku on myöskin Mia Öhrnin kirjasta.

150 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3,5 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

150 g esim. Dumle-karkkeja

Kuorrute:

200 g tummaa suklaata

2 dl suolapähkinöitä

Voitele irtopohjavuoka (noin 22 cm). Sulata rasva mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää seos muna-sokerivaahtoon voisulan kanssa.

Kaada taikina vuokaan. Painele Dumlet taikinaan ja kypsennä kakkua 200 asteessa uunin keskiosassa noin 10-12 minuuttia. Jäähdytä kakku ja irrota vuoasta.

Sulata kuorrutteen suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita joukkoon pähkinät ja levitä seos kakun päälle. Jätä kakku viileään jähmettymään.