Tämä pähkinäinen herkku on myöskin Mia Öhrnin kirjasta.
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
150 g esim. Dumle-karkkeja
Kuorrute:
200 g tummaa suklaata
2 dl suolapähkinöitä
Voitele irtopohjavuoka (noin 22 cm). Sulata rasva mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää seos muna-sokerivaahtoon voisulan kanssa.
Kaada taikina vuokaan. Painele Dumlet taikinaan ja kypsennä kakkua 200 asteessa uunin keskiosassa noin 10-12 minuuttia. Jäähdytä kakku ja irrota vuoasta.
Sulata kuorrutteen suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita joukkoon pähkinät ja levitä seos kakun päälle. Jätä kakku viileään jähmettymään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.