Meidän pikkuneiti täytti 1 vuotta ja synttäreiden tarjoilut oli suurelta osin possumaiset.

Kakkua varten tein kaksi tavallista 4 munan kakkupohjaa tällä lehdestä bongaamallani Sitruunamarengin kakkupohjalla.

Pohja

4 kananmunaa

3 dl sokeria

1 kkp kuumaa vettä

2 dl vehnäjauhoja

1,5 dl perunajauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuuma vesi. Siivilöi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 200 asteessa kypsäksi (mulla meni reilu 30 minuuttia).

Kakku on koottu niin, että toisesta pohjasta tein tuon isomman pyöreän osan ja lisäsin siihen vielä toisesta pohjasta yhden kerroksen. Ja siitä lopusta toisesta pohjasta kasasin korvat ja kärsän. Välissä on mansikkamoussea, joka riitti hyvin koko kakkuun. Yhteen väliin lisäsin vielä ohuen kerroksen mansikkahilloa. Kostutuksen tein mansikkamehulla.

Mansikkamousse

2,5 dl vispikermaa

1 prk maitorahkaa

vajaa litra pakastemansikoita

6 liivatelehteä

0,5 dl vettä

1 dl sokeria

Laita liivatelehden likoomaan veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää sen joukkoon maitorahka, mansikat ja sokeri. Kiehauta vesitilkka ja sulata liivatelehden siihen. Lisää ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.

Pursotukset on vaaleanpunaiseksi värjättyä kermavaahtoa, silmissä värjäämätöntä kermavaahtoa, mustat on kaulittu Kick-karkeista ja kärsä + korvat on ohueksi kaulittua vaaleanpunaista marsipaania.