Ensimmäinen piimäjuustokokeilu ja onnistui ihan kohtalaisesti. Maidon kiehumista kannattaa sitten herkeämättä tuijottaa, sillä itse käänsin kirjaimellisesti sekunniksi katseen pois kattilasta ja niin pääsi maito kuohahtamaan yli pitkin liesitasoa ja pöytätasoa :(. Ja jääkaappiin laittaessani en tiedä tuliko pistettyä päälle liikaa painoa, kun juustosta tuli vähän liian kiinteä.

3 litraa täysmaitoa

1 litra piimää

3 kananmunaa

0,5 tl suolaa

Kuumenna maito kattilassa melkein kiehuvaksi välillä sekoittaen. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita piimän joukkoon. Kaada seos kuumaan maitoon kattilaan. Anna juustoainesten olla lämpimässä noin puolisen tuntia, kunnes juustomassa ja hera erottuvat. Kostuta sideharso ja vuoraa sillä juustokehä tai esim. siivilä. Nostele juustomassa reikäkauhalla kehään ja ripottele suolaa joukkoon. Peitä juustomassa sideharsolla ja aseta päälle paino. Anna heran valua viileässä seuraavaan päivään. Kumoa juusto tarjolle.

Heran voi muuten sitten käyttää sämpylätaikinaan, tulee kuulemma hyviä sämpylöitä.