Ruokapirkan ohjeesta pienennetty annostus piirakkavuokaan sopivaksi.
Pohja:
100 g margariinia
3 kananmunaa
1,8 dl sokeria
2,7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,75 l raparperipaloja
Toska:
100 g margariinia
1,2 dl sokeria
120 g mantelilastuja
0,3 dl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi seos taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele päälle raparperin palat. Paista piirakkaa 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.
Valmista toska. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Keihauta toska. Levitä seos kuumana piirakan pinnalle. Paista edelleen noin 10 minuuttia toiseksi ylimmällä tasolla uunissa. Anna piirakan hieman jäähtyä ennen paloittelua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.