P2098267-normal.jpg

Tätä on pitänyt jo joskus aikaisemmin kokeilla, mutta se on jäänyt. Pirteän sitruunainen herkku.

Pohja:

20 kpl Digestive-keksiä

150 g voita

1 rkl sokeria

Täyte:

5 keltuaista

1 tlk kondensoitua maitoa

1 dl limettimehua (tähän riitti muistaakseni 3,5 limettiä ja puolikas jäi koristeluun)

koristeluun kermavaahtoa

Hienonna keksit ja sekoita murusten joukkoon sokeri ja sulatettu voi. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa 150 asteessa noin 10 minuuttia.

Vatkaa keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja limettimehu. Kaada vuokaan pohjan päälle. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia (itsellä meni pidempään). Nosta jäähtyneenä jääkaappiin ja tarjoile viileänä. Koristele kermavaahdolla ja esim. limetin lohkoilla/paloilla.